Po náraze do stromu pri obci Lopúchov zahynuli dvaja mladí ľudia

19.04.2013 Bardejov

Bardejov 19. apríla (TASR) - Dva mladé životy si vyžiadala štvrtková (18.4.) dopravná nehoda na ceste medzi obcami Lopúchov a Stuľany v okrese Bardejov. "V čase okolo 16.20 h viedol v smere na Lopúchov 22-ročný mladík z obce Kobyly, okres Bardejov, osobné auto VW Golf Variant. Pri výjazde z ostrej ľavotočivej zákruty predchádzal pred ním idúce osobné auto Škoda Octavia," priblížil okolnosti krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.
Podľa neho vodič pravdepodobne v dôsledku neprimeranej rýchlosti a zúženej vozovky narazil pravou časťou svojho auta do predchádzaného vozidla. Po tejto zrážke zišla Octavia do priekopy po ľavej strane cesty a Golf prešiel na krajnicu na druhej strane cesty, kde sa vozidlo v šmyku otočilo na ľavý bok a strechou narazilo do kmeňa stromu. "Vodič VW Golf a jeho 21-ročný spolujazdec, tiež z obce Kobyly, utrpeli ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli," dodal hovorca.
V Škode Octavia sa 54-ročný vodič ani jeho spolujazdkyňa nezranili. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. "U nebohého vodiča bude alkohol zisťovaný pri pitve. Hmotné škody boli vyčíslené na 5000 eur. Nehodu vyšetruje bardejovský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," doplnil Džobanik.
Rýchla jazda patrí podľa polície medzi najčastejšie príčiny smrteľných dopravných nehôd. Aj v tomto prípade mladý vodič pravdepodobne nezvládol rýchlu jazdu a predchádzanie. "V dôsledku čoho sa dostal do kolízie s druhým autom a šmyku, pričom následný náraz do stromu mal fatálne následky, zomreli dvaja mladí ľudia," zdôraznil hovorca. Preto, keď si vodiči sadajú za volant, nemali by to robiť bezhlavo, treba si premyslieť trasu, prehodnotiť svoje schopnosti, zohľadniť poveternostné podmienky a počasie.
"Apelujeme aj na menej skúsených, mladých vodičov, aby šoférovali zodpovedne a nepreceňovali svoje schopnosti. Radšej prísť do cieľa o päť minút neskôr, ako tam nedôjsť vôbec. Ohľaduplnosť a predvídavosť sú taktiež veľmi dôležité," upozornil Džobanik.
 

Vyberte región